News

Coronalert respecteert je privacy

Ben jij corona ook zo beu? Help de verspreiding te vertragen! Download en activeer de gratis app Coronalert en zet je bluetooth aan. De app beschermt de privacy van alle gebruikers van de app.

Coronalert aan = samen corona verslaan!

Coronalert gebruikt enkel informatie die je uitdrukkelijk toelaat.

Je privacy is beschermd. De app zal nooit:

  • vragen naar je naam, leeftijd of adres
  • je telefoonnummer bewaren
  • weten waar je bent
  • controleren of je een eventuele quarantaine respecteert
  • je nauwe contacten identificeren
  • personen identificeren die positief getest hebben op het coronavirus. Enkel anonieme codes worden uitgewisseld.

Alle gegevens die de app verzamelt, worden enkel lokaal op je eigen telefoon opgeslagen. Niemand heeft toegang tot die gegevens. Als je besmet ben, kies je zelf of je het anoniem wil melden. En zo te helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Deel dit artikel

Verder lezen

02 april
Blog

Risicopatiënt? Lees alles over het coronavaccin voor risicopatiënten

Voor het coronavaccin werd er een lijst met risicopatiënten opgesteld. Zij worden prioritair gevaccineerd. Welke aandoeningen behoren tot die lijst? En hoe weet je of jij op die lijst staat?

24 november
Blog

Gebruik antibiotica verstandig

België behoort tot de koplopers op het gebied van antibioticaconsumptie in Europa. Antibiotica zijn noodzakelijk, maar overmatig gebruik ervan leidt tot het ontstaan van gevaarlijke multiresistente bacteriën.

28 maart
Blog

Geen toeslag meer bij apothekers van wacht

Moet je ’s avonds of in het weekend nog naar de apotheker van wacht met een voorschrift? Dat betaal je daar binnenkort geen toeslag meer voor. In de plaats komt er een permanentievergoeding voor apothekers van wacht.

13 december
Blog

App voor efficiëntere gezondheidszorg voor chronisch zieken

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) ontwikkelt een app op maat van mensen die kampen met verschillende chronische ziektes. Die moet hen in staat stellen om hun volledige gezondheidstoestand thuis beter op te volgen.