Terugbetalingsregelingen

Om de kosten van een behandeling binnen de perken te houden, bestaan er terugbetalingsregelingen. Zo kan je aanspraak maken op hogere terugbetalingen en genieten van besparende maatregelen.

Derdebetalersregeling

Met de derdebetalersregeling betaal je enkel jouw deel van de kosten aan je arts, tandarts, kinesitherapeut, apotheker, of andere zorgverlener. Lees er alles over.

Globaal medisch dossier

Al je medische gegevens overzichtelijk digitaal verzameld en minder remgeld te betalen? Ontdek de voordelen van een globaal medisch dossier.

Maximumfactuur

Vanaf een bepaald plafond betaalt het ziekenfonds al je medische kosten voor de rest van het jaar terug. Maak kennis met de maximumfactuur.

Verhoogde tegemoetkoming

Als je een laag inkomen hebt, kan je verhoogde tegemoetkomingen krijgen van je medische kosten. Bekijk of ook jij hier recht op hebt en hoe je het aanvraagt.

Mondzorgtraject

Meer terugbetaald krijgen voor tandzorg? Ontdek de voordelen van een tandzorgtraject en stap zelf in.

Zorgtraject

Heb je type 2 diabetes of een chronische nierinsufficiƫntie? Lees alles over de hogere tegemoetkomingen via het zorgtraject en hoe je dit afsluit.

Bijzonder solidariteitsfonds

Weten of je recht hebt op een extra terugbetaling voor een behandeling die buiten de wettelijke ziekteverzekering valt? Ontdek of je een beroep kan doen op het Bijzonder solidariteitsfonds.

Doorverwijzing door de huisarts (echelonnering)

Als uw huisarts u doorverwijst naar een specialist, dan betaalt u meestal minder dan wanneer u rechtstreeks een specialist raadpleegt.