Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
Personen met diabetes type 2 en personen met chronische nierinsufficiëntie kunnen een zorgtraject aangaan. Zo een traject omvat een passende opvolging en behandeling.
Een zorgtraject organiseert de opvolging en behandeling van een patiënt met een chronische ziekte. Een goede samenwerking tussen patiënt, huisarts en specialist is hiervoor cruciaal. Deze 3 partijen ondertekenen een zorgtrajectcontract voor onbepaalde duur.
De zorgtrajecten betekenen een grote hulp voor chronisch zieken. Ze zorgen voor een passende opvolging en behandeling van patiënten met chronische ziektes.
Heb jij al een globaal medisch dossier geopend bij je huisarts? Kijk het meteen na in je dossier, want hiermee betaal je minder remgeld voor je bezoeken bij de huisarts.
Om een zorgtraject op te starten, moet er een zorgcontract opgesteld worden.
Je huisarts stelt samen met jou en de behandelende arts-specialist een zorgtrajectcontract op. Dit contract is onbeperkt geldig. Jijzelf, je huisarts en je arts-specialist ondertekenen het.
Je huisarts bezorgt een kopie van het contract aan je ziekenfonds.
Je adviserende arts brengt je op de hoogte van de startdatum van je zorgtraject.
Het succes van een zorgtraject vraagt een actieve inbreng van de patiënt. Afhankelijk van het type zorgtraject bepaal je samen met je huisarts welke doelstellingen je actief tracht te realiseren.
Om met een zorgtraject te starten, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen.
Specifieke voorwaarden voor patiënten met diabetes type 2
Specifieke voorwaarden voor patiënten met chronische nierinsufficiëntie
De zorgtrajecten vormen een grote hulp voor chronisch zieken.
Specifieke voordelen voor patiënten met diabetes type 2
Specifieke voordelen voor patiënten met chronische nierinsufficiëntie