Blog

De 5 superheld-in-tandenpoetsen-spelregels

Een stralend gebit vol gezonde melktanden voor je kind? Welke spelregels moet je volgen om een superheld in tanden poetsen te worden?

1. Je eigen tandenpoetskalender

  • Print de Helan tandenpoetskalender af.
     
  • Hang de kalender op een zichtbare plaats in huis, liefst ergens waar je dagelijks vaak passeert. Kijk met mama en papa waar je dit best kunt ophangen.  
     
  • Hang twee leuke kleurstiften met een touwtje vast aan je kalender.
     
  • Wanneer je je tanden gepoetst hebt na het ontbijt, kleur dan het wekkertje in. Kleur het mannetje met de andere kleur in wanneer je je tanden gepoetst hebt voor het slapengaan.

2. Een erwtje tandpasta

Poets je tanden met een portie tandpasta die even groot is als een erwtje. Niet meer en niet minder!

3. Vervang je tandenborstel regelmatig

Vervang je tandenborstel zeker om de 3 of 4 maanden. Noteer in je agenda wanneer je tandenborstel aan vervanging toe is. Dit geldt ook voor een opzetborstel als je elektrisch poetst.

4. Eet gezond

Probeer niet te veel te snoepen, eet groenten en fruit, drink zeker 6 glazen water per dag in plaats van cola, limonade, ice-tea of fruitsap. Zo krijg je minder tandpijn.

5. Check-up bij de tandarts

Ga 2 keer per jaar naar de tandarts. Schrijf dit op je kalender. Heb je geen tandpijn, super, maar ga toch even langs bij je tandarts om te voorkomen dat je tandpijn krijgt. De tandarts zal gewoon controleren of je geen gaatjes hebt. Vertel zeker aan je tandarts dat je superheld in tandenpoetsen geworden bent!

De tandarts kan die frequentie aanpassen op basis van de gezondheid van jouw gebit. Een tandartsbezoek wordt bovendien helemaal terugbetaald voor kinderen (behalve eventuele ereloonsupplementen).

Proficiat! Je bent nu superheld in tandenpoetsen!

Alles wat je moet weten over Dentalia Up

Heb je nog bijkomende vragen over je tanden of de werking van orthodontie? In ons e-book kom je alles te weten over alle soorten beugels, de werking en terugbetaling ervan.

Bijt je tanden niet stuk op je tandartsfactuur

Bekijk onze tandverzekering.

Ontdek Dentalia Up

Deel dit artikel

Tags
Tanden

Verder lezen

meisje poetst haar tanden
Blog

Poets je tanden 2 keer per dag en voorkom gaatjes

Wist je dat 95% van de Belgen tijdens zijn levensloop te kampen heeft met cariës, oftewel tandbederf?

Kaasmolaren

Tot voor enkele jaren had nog niemand er iets over gehoord. Vandaag komen kaasmolaren steeds vaker voor bij kinderen. Maar wat zijn kaasmolaren nu eigenlijk? En voor welke signalen van jouw kind kun je maar beter alert zijn? Helan zoekt het voor je uit.

tanden bleken
Blog

Je tanden bleken: de risico's

Het bleken van tanden, ook wel bleachen genoemd is zeer populair. Bleachen is echter niet zonder risico’s. Lees hieronder welke methodes er bestaan; wat de risico’s zijn van het bleken van je tanden en hoe je op een veilige manier je tanden bleekt.

Blog

De eerste tandjes van je baby: wat moet je weten

Wanneer krijgt je kindje een eerste tandje en hoe weet je dat het zover is?