News

De impact van corona op het ziekenfonds

Ook als ziekenfonds voelen we de impact van het coronavirus zeer hard. Meer en meer mensen worden ziek, waardoor onze medewerkers meer documenten moeten verwerken. Denk maar aan de terugbetaling van ziektebriefjes, het behandelen van uitkeringen en medische akkoorden. Helaas treft corona ook onze medewerkers, waardoor we met minder mensen meer werk moeten verzetten en minder telefonisch beschikbaar zijn. Je hebt misschien zelf al gemerkt dat de wachttijden oplopen als je ons belt.

We werken aan onze bereikbaarheid: de laatste maanden hebben we al 31 mensen aangeworven om onze teams te versterken en op korte termijn plannen we om nog 10 mensen aan boord te nemen. Zodat jij zo terug kunt rekenen op de service die je van ons gewend bent. We bedanken je alvast voor je begrip.

Uitkeringen en terugbetalingen

Omwille van COVID-19 loopt de verwerking van documenten een lichte vertraging op. De betaling van een vervangingsinkomen kan hierdoor tot 3 weken duren.

Volg je terugbetalingen en uitkeringen op via Mijn Helan, en abonneer je op de melding via sms of e-mail: zo weet je meteen wanneer een bedrag werd gestort.

Helan ziekenfonds contacteren

Omdat je momenteel langer moet wachten om een medewerker van ons service center aan de lijn te krijgen, raden we je deze alternatieven aan om ons te contacteren.

Een eenvoudige vraag?

Selfservice

Persoonlijk advies over jouw dossier?

Post voor Helan

  • Post voor Helan kan je nog steeds deponeren in de Helan-brievenbussen. Ze worden op regelmatige basis geledigd. Vind een brievenbus in je buurt.
  • Of stuur je briefwisseling naar Helan ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk.

Bedankt voor je begrip

Bedankt voor je begrip voor de moeilijke bereikbaarheid. Onze medewerkers doen er alles aan om een optimale dienstverlening te blijven garanderen.  

Deel dit artikel

Verder lezen

17 januari
Blog

Corona veiligheidsmaatregelen in je Helan kantoor

Je Helan-kantoor is op dit moment alleen open op afspraak. Ontdek hier de veiligheidsmaatregelen voor jouw gezondheid en die van onze medewerkers. Liever advies op afstand? Vraag advies via videogesprek.

dokter aan het schrijven
Blog

eAttest vervangt papieren doktersbriefjes

Je krijgt een papieren attest van je huisarts, je kleeft er een kleefbriefje op en brengt het binnen bij je ziekenfonds. Zo gaat het al decennia, maar daar kwam een eind aan. Vanaf 1 januari 2018 zag het elektronisch attest (eAttest) het licht, een belangrijke evolutie die je leven een pak makkelijker maakt.

dokter aan het schrijven
Blog

Deel jij je medische gegevens van je Elektronisch Medisch Dossier (EMD)?

Je herinnert het je misschien nog: vroeger bewaarde je huisarts je medische gegevens op papier. Sommigen deden dat op losse bladen, anderen in een steekkaartenbak. Tegenwoordig wordt je medisch dossier elektronisch bewaard. Er is het elektronisch medisch dossier (EMD), maar ook het globaal medisch dossier (GMD). Wat is het verschil tussen de 2? En wat zijn de voordelen voor jou?

Blog

Vragenlijst helpt patiƫnten om werk te hervatten op eigen maat

Er is een vragenlijst om in te schatten of iemand opnieuw aan het werk kan. Op basis van de antwoorden kan het ziekenfonds een re-integratietraject op maat uitstippelen, met een nog betere begeleiding.