De nieuwe EDUbox Gezondheid neemt je mee op reis door de gezondheidszorg in de wereld

De nieuwste EDUbox Gezondheid ontvouwt het thema op maat van leerlingen van het secundair onderwijs en maakt jongeren bewust van de verschillende gezondheidszorgsystemen in de wereld.

EDUbox is een digitaal educatief en interactief concept van de VRT om jongeren te laten kennismaken met één bepaald maatschappelijk thema. Elke EDUbox informeert, inspireert en stimuleert jongeren om zelf met het onderwerp aan de slag te gaan.

Een overzicht van alle bestaande EDUboxen vind je hier. Elke EDUbox wordt gemaakt op maat van leerlingen van het secundair onderwijs. Het lespakket bevat tekst, audiovisueel materiaal, een zelftest én een interactieve tool. Als leerkracht kan je dit gratis leermiddel inzetten om aan specifieke eindtermen en sleutelcompetenties te werken.

De nieuwe EDUbox

Deze EDUbox is al de tweede over het thema gezondheid en bestaat uit 5 delen.
In deze 5 delen gaan leerlingen nadenken over wat gezondheid precies is en leren ze dat goedwerkende gezondheidszorg veel geld en energie kost.

Ze analyseren de zes bouwstenen waaruit zo’n efficiënt systeem bestaat. In een simulator kruipen ze in de huid van verschillende personages en moeten ze verschillende keuzes over hun gezondheid maken. Tenslotte leren ze het belang van ontwikkelingssamenwerking. 

De nieuwe EDUbox Gezondheid gebruiken doe je hier. Hij is enerzijds beschikbaar als interactieve website. Anderzijds is hij ook beschikbaar als downloadbare pdf, je kan deze pdf printen en verdelen in de klas. Ideaal lesmateriaal voor zelfstandig groepswerk in de klas.

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

Sneeuwpret in Wiebelwijs
19 januari

Sneeuwpret bij Wiebelwijs

Wat is het toppunt van wintermagie voor onze kindjes? Juist, een wit tapijt van donzige sneeuwvlokken. Een witte winter was er dit jaar helaas nog niet bij. Maar als de sneeuw vanzelf niet naar onze kapoentjes komt, dan zorgen wij er wel voor!