Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
Komt er een betere behandeling voor de ziekte van Crohn aan? Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden werkt mee aan een nieuwe strategie rond deze chronische darmaandoening. En de resultaten zijn positief. Dat staat in het medische tijdschrift The Lancet.
Ongeveer 25.000 mensen in ons land lijden aan de ziekte van Crohn, een chronische darmaandoening die leidt tot hevige buikpijn, diarree en bloedverlies. Er bestaan slechts een paar behandelingen, maar het Imeldaziekenhuis in Bonheiden werkt mee aan een nieuwe behandelingsstrategie.
Bij die nieuwe methode behandelen we niet alleen op basis van symptomen, maar ook op basis van ontstekingsparameters in het bloed en de stoelgang.
Dus ook als de patiënt geen klachten heeft, wordt de therapie bijgestuurd.
Deze nieuwe behandeling blijkt z’n vruchten af te werpen. Na een jaar deden de patiënten in de groep met de nieuwe behandeling het opvallend beter dan de patiënten die de standaardbehandeling kregen. Dat is des te opmerkelijk, omdat beide groepen dezelfde types medicatie kregen. Enkel de behandelingsstrategie verschilde.
Meer weten over de ziekte van Crohn? De Crohn en Colitis ulcerosa Vereniging vzw geeft meer informatie op hun website.
Deel dit artikel
Verder lezen
Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.
Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.
2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.
Op zoek naar een ergotherapeut bij jou in de buurt? Of vind je geen centrum voor kortverblijf? Dan kan je terecht op www.desocialekaart.be, een gerichte zoekmotor voor al je hulpvragen rond gezondheidszorg en welzijn. Heel handig voor zowel patiënten als zorgverleners.