News

Overheid lanceert nieuwe app voor overheidsinformatie: GovApp

GovApp, zo heet de nieuwe app die de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid begin deze maand lanceerde. Doel van deze app? Helderder en veiliger communiceren, met respect voor je privacy.

Sinds begin deze maand vind je in de App Store en Google Play Store een nieuwe app waarmee de overheid beter en veiliger wil communiceren. GovApp zal in eerste instantie dienen om COVID-gerelateerde informatie te delen. Denk daarbij ook aan bvb het ontvangen van CTPC-codes of de berichtgeving over een hoogrisicocontact. 

De overheid wil daarmee een antwoord bieden aan de beperkingen van de huidige meldingen via SMS. Communicatie via de app laat niet enkel langere berichten toe, maar kan ook beter ondersteund worden door foto, video en andere extra’s. Bovendien is het ook veiliger, want je beschermt jezelf tegen phishing.

De app registreert enkel je mobiel nummer, niet je identiteit.

Meer info vind je op de website govapp.be 

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.