Overheid lanceert nieuwe app voor overheidsinformatie: GovApp

GovApp, zo heet de nieuwe app die de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid begin deze maand lanceerde. Doel van deze app? Helderder en veiliger communiceren, met respect voor je privacy.

Sinds begin deze maand vind je in de App Store en Google Play Store een nieuwe app waarmee de overheid beter en veiliger wil communiceren. GovApp zal in eerste instantie dienen om COVID-gerelateerde informatie te delen. Denk daarbij ook aan bvb het ontvangen van CTPC-codes of de berichtgeving over een hoogrisicocontact. 

De overheid wil daarmee een antwoord bieden aan de beperkingen van de huidige meldingen via SMS. Communicatie via de app laat niet enkel langere berichten toe, maar kan ook beter ondersteund worden door foto, video en andere extra’s. Bovendien is het ook veiliger, want je beschermt jezelf tegen phishing.

De app registreert enkel je mobiel nummer, niet je identiteit.

Meer info vind je op de website govapp.be 

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

05 oktober

Gratis webinar: Werken aan mentale veerkracht

Je job, je gezin, je hobby en allerlei sociale verplichtingen. Ben jij ook op zoek naar meer evenwicht en balans in je leven? Laat je inspireren tijdens deze interactieve lezing van Björn Prins.

01 juni

Gratis webinar: Menopauze voor dummies

Misschien sta je als jonge, vitale vrouw nog niet stil bij de menopauze of de voorafgaande perimenopauze. Nochtans is het goed je hiervan bewust te zijn. Kom er alles over te weten tijdens dit gratis webinar.

25 mei

Gratis webinar: Krachtig ouderschap

Alle ouders willen graag het beste voor hun kroost. Velen twijfelen wel eens of ze het wel goed genoeg doen. Ontdek 10 positieve inzichten over opvoeden vandaag.