News

Duurzaamheidsdagen bij professionele ziekenvervoerders

Op 5, 11, 16, 17, 25 en 27 mei zullen professionele ziekenvervoerders een aantal duurzaamheidsdagen houden. Dat doen ze omdat ze ontevreden zijn over de huidige ziekenvervoertarieven. Vanuit het ziekenfonds kunnen we die tarieven echter niet aanpassen, omdat we gebonden zijn aan de wetgeving van de openbare aanbesteding.

Er is een tegemoetkoming gedaan vanuit de ziekenfondsen om een onvoorziene indexering toe te staan van 6.7% in 2022. Hierop zijn de vervoerders in gesprek gegaan met de overheid, en beslisten ze om over te gaan tot duurzaamheidsdagen. Samen met de andere ziekenfondsen blijven we initiatief nemen voor constructieve gesprekken met de betrokken partijen om tot een goede oplossing voor iedereen te komen.

Wat als je rit gepland is op een duurzaamheidsdag?

Indien je rit geannuleerd wordt, zal i-mens je contacteren en samen met jou een alternatief zoeken.

Heb je binnenkort niet-dringend ziekenvervoer nodig?

We raden je aan om je vervoer niet op zo'n duurzaamheidsdag te plannen. Vraag je niet-dringend ziekenvervoer best aan via T. 02 218 22 22, zodat wij jouw vervoer kunnen regelen met i-mens. Je krijgt een terugbetaling op je factuur, ook als je de rit niet via i-mens hebt geregeld.

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.