Duurzaamheidsdagen bij professionele ziekenvervoerders

Op 5, 11, 16, 17, 25 en 27 mei zullen professionele ziekenvervoerders een aantal duurzaamheidsdagen houden. Dat doen ze omdat ze ontevreden zijn over de huidige ziekenvervoertarieven. Vanuit het ziekenfonds kunnen we die tarieven echter niet aanpassen, omdat we gebonden zijn aan de wetgeving van de openbare aanbesteding.

Er is een tegemoetkoming gedaan vanuit de ziekenfondsen om een onvoorziene indexering toe te staan van 6.7% in 2022. Hierop zijn de vervoerders in gesprek gegaan met de overheid, en beslisten ze om over te gaan tot duurzaamheidsdagen. Samen met de andere ziekenfondsen blijven we initiatief nemen voor constructieve gesprekken met de betrokken partijen om tot een goede oplossing voor iedereen te komen.

Wat als je rit gepland is op een duurzaamheidsdag?

Indien je rit geannuleerd wordt, zal i-mens je contacteren en samen met jou een alternatief zoeken.

Heb je binnenkort niet-dringend ziekenvervoer nodig?

We raden je aan om je vervoer niet op zo'n duurzaamheidsdag te plannen. Vraag je niet-dringend ziekenvervoer best aan via T. 02 218 22 22, zodat wij jouw vervoer kunnen regelen met i-mens. Je krijgt een terugbetaling op je factuur, ook als je de rit niet via i-mens hebt geregeld.

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

05 oktober

Gratis webinar: Werken aan mentale veerkracht

Je job, je gezin, je hobby en allerlei sociale verplichtingen. Ben jij ook op zoek naar meer evenwicht en balans in je leven? Laat je inspireren tijdens deze interactieve lezing van Björn Prins.

01 juni

Gratis webinar: Menopauze voor dummies

Misschien sta je als jonge, vitale vrouw nog niet stil bij de menopauze of de voorafgaande perimenopauze. Nochtans is het goed je hiervan bewust te zijn. Kom er alles over te weten tijdens dit gratis webinar.

25 mei

Gratis webinar: Krachtig ouderschap

Alle ouders willen graag het beste voor hun kroost. Velen twijfelen wel eens of ze het wel goed genoeg doen. Ontdek 10 positieve inzichten over opvoeden vandaag.