Slaaptips uitgetest

Het vraagt soms wat zoekwerk, maar er zijn wel degelijk oplossingen voor een slechte nachtrust. Soms is een nieuw hoofdkussen al een wereld van verschil, soms kan een slaaponderzoek helpen om een diagnose én remedie te stellen. Deze mensen gingen van vreselijke nachten naar betere nachten, elk op een andere manier.

Sarah testte slaaptherapie

Voor wie hardnekkige slaapproblemen heeft, en daar graag zonder slaapmedicatie een oplossing voor vindt, kan slaaptherapie een oplossing zijn. Sarah testte slaaptherapie uit en ontdekte er een heel andere kijk op slapen.

Sophie probeerde 's avonds weg te blijven van haar gsm

Sophie is een slechte slaper: ze slaapt moeilijk in en wordt ’s nachts vaak wakker. Ze test of ze beter slaapt als ze 1 à 2 uur voor het slapengaan geen tablet, smartphone of computer meer gebruikt.

Claudine testte uit of meer beweging haar beter doet slapen

Claudine heeft een zittende job en kijkt ’s avonds graag tv. Dat kluistert haar soms langer aan haar zetel dan goed voor haar is. Resultaat: ze gaat te laat slapen en krijgt daardoor elke namiddag een stevige dip. Ze probeert nu meer te bewegen overdag, en minder tv te kijken ’s avonds. De test: kijken of dit helpt om ’s avonds sneller haar bed op te zoeken.

Inge testte een nieuw hoofdkussen

Inge heeft last van rug- en nekpijn en dat houdt haar regelmatig uit haar slaap. Valt ze uiteindelijk toch in slaap, dan wordt ze ’s ochtends geradbraakt wakker. Op aanraden van de slaapadviseur bij Helan Zorgwinkel testte Inge een Tempur kussen uit, speciaal voor buikslapers zoals zij.