Herbekijk het webinar: Ga sarcopenie kordaat te lijf

 

 

Beweging als sleutel tot een lang zelfstandig leven

Sarcopenie (letterlijk: ‘vleestekort’) is een voortschrijdende afname van de spiermassa en de spierfuncties naarmate je ouder wordt. Op zich gaat de spierkracht bij elke mens achteruit vanaf de leeftijd van 40 jaar. Maar dit stil en onzichtbaar proces kan ook problematisch worden. Dan spreken we van sarcopenie. Het is een aandoening die een grote impact kan hebben. Maar er zijn ook oplossingen.


Te bekijken tot 26 april.


Wat mag je verwachten?

  • Wat is sarcopenie?
  • Wat zijn de oorzaken?
  • Welke gevolgen heeft sarcopenie?
  • Wanneer wordt de diagnose van sarcopenie gesteld?
  • Hoe kunnen we het aanpakken?

Over de spreker

Dirk Cambier is als kinesitherapeut verbonden aan de vakgroep Revalidatiewetenschappen van de Universiteit Gent. Hij heeft een bijzondere aandacht voor gezond verouderen en de preventieve aanpak van leeftijdsgebonden veranderingen in de bewegende mens.

De persoonsgegevens die je invoert worden enkel verzameld en kunnen gebruikt worden door Helan Ziekenfonds voor direct marketing doeleinden. Zo zal je nog enkele mails ontvangen gerelateerd aan de inhoud van het webinar. In geen enkel geval geven we je gegevens door aan derden. Zodra je je inschrijft ga je akkoord met de privacy policy van Helan Ziekenfonds. Je kan je op elk moment uitschrijven uit e-mails en nieuwsbrieven.

Helan. Helemaal welzijn.

Wij zijn er voor iedereen die bewust wil leven. Wij zijn jouw ziekenfonds. En zoveel meer.

Ik word graag Helan klant

Een bredere kijk op jouw gezondheid

7 vragen aan je gynaecoloog
Blog

7 vragen die je niet durft te stellen aan je gynaecoloog

Hoeveel witverlies is normaal? Kan het kwaad dat mijn menstruatie soms bruin is? Gynaecoloog dr. Geertrui Meganck geeft antwoord op vragen die je misschien niet meteen durft te stellen aan je gynaecoloog.

Blog

Heb jij last van het imposter syndroom?

Heel wat mensen hebben er last van, en je hoort de term regelmatig vallen. Maar wat is het oplichters- of bedriegerssyndroom?