man geeft les
News

Kennismaken met een job in de zorg tijdens de zorgberoepenrally

In de zorg werken, hoe is dat eigenlijk? Dat ontdekken jongeren bij de jaarlijkse zorgberoepenrally. Tijdens workshops maken ze kennis met verschillende zorgberoepen, in een reële zorgsetting. Ook Helan Thuiszorg nam opnieuw deel. Verzorgende Kristof nam de leerlingen een voormiddag op sleeptouw en vertelde met aanstekelijk enthousiasme over zijn job.

Workshops in een echte zorgsetting

De zorgberoepenrally laat jongeren kennismaken met diverse beroepen uit de zorg- en welzijnssector. Niet aan de hand van een saaie, abstracte presentatie, wel met gerichte workshops die het beroep echt een gezicht geven. Die workshops vinden bovendien plaats in een reële zorgsetting – bijvoorbeeld een woonzorgcentrum – om het nog concreter te maken. 

Verzorgende Kristof vertelt

Kristof werkt als verzorgende bij Helan Thuiszorg, en vertelt de leerlingen over zijn job met een aanstekelijk enthousiasme. Tijdens de workshop op 21 oktober keek hij samen met de jongeren naar 2 filmpjes van een verzorgende aan het werk in een zorgsituatie. De jongeren noteerden op post-its welke taken ze konden onderscheiden.

Daarna gingen ze aan de slag om die taken onder te verdelen in categorieën. Zo kregen ze een helder beeld van de job, en konden ze meteen nagaan of ze zelf over de juiste talenten en interesses beschikken om in de zorgsector aan de slag te gaan.

De begeesterende manier waarop Kristof over zijn job vertelde, heeft alvast heel wat jongeren zin doen krijgen in een job als verzorgende!

Ook zin om in de zorg werken? Bekijk onze vacatures

Deel dit artikel

Verder lezen

meisje met migraine
Blog

Migraine: meer dan hoofdpijn alleen

Bij migraine denk je waarschijnlijk meteen aan hoofdpijn, maar het is veel meer dan dat. Neuroloog Koen Paemeleire van het UZ in Gent legt uit.

Prikkelbaredarmsyndroom
Blog

Het prikkelbaredarmsyndroom: interview met professor Guy Boeckxstaens

Het onderzoeksteam van professor Guy Boeckxstaens van de KU Leuven pakte een tijd geleden uit met een primeur. Ze ontdekten immers wat er precies gebeurt in de darmen van mensen met het prikkelbaredarmsyndroom

Factcheck smartwatches
Blog

5 x de vinger aan de pols

Smartwatches vandaag zijn best indrukwekkend. Ze meten je hartslag, je stappen en soms zelfs je zuurstofsaturatie. Maar word je nu echt gezonder van zo'n slim horloge?

robots-geneeskunde
Blog

Gaan we straks bij Dokter Robot op consultatie?

Robotica en artificiële intelligentie zijn niet meer weg te denken uit de moderne wereld. Niet voor niets, want ze kunnen heel wat zaken vereenvoudigen, versnellen en verbeteren. Ook in de geneeskunde.