Gezin

Poetshulp Delphine stapte over naar een job als zorgkundige

Delphine studeerde af als zorgkundige, maar ging aan de slag als poetshulp. Het bleef echter kriebelen om weer in de zorg te gaan werken. Daarom maakte ze bij Helan de overstap van poetshulp naar zorgkundige. Ze vertelt over die ervaring.

De zorgkunde-microbe

“Als pas afgestudeerde zorgkundige ging ik aan de slag in het Provinciaal Zorgcentrum Lemberge. Maar er waren op dat moment geen vacatures als zorgkundige. Omwille van praktische en persoonlijke redenen maakte ik dan de overstap naar poetshulp bij Helan.”

Delphine deed haar job als poetshulp graag, en ze kreeg veel voldoening van de meeste van haar klanten, maar… de microbe om als zorgkundige te werken, bleef kriebelen.

“Ik dacht er vaak aan om weer als zorgkundige aan de slag te gaan, maar ik vond het moeilijk om mijn klanten achter te laten. Ik had het gevoel dat ik hen in de steek liet.” Uiteindelijk hakte ze toch de knoop door. “Het was altijd mijn droom om als zorgkundige te kunnen werken, dus koos ik voor hetgeen ik het liefst doe.” 

Het verschil maken in iemands leven

Zowel als poetshulp en als zorgkundige geeft het aspect 'zorgen voor' Delphine veel voldoening.

“Mijn werk hangt af van wat de klant wil en wat er nodig is. Dat zorgt voor veel afwisseling. Ik werk niet alleen met ouderen, maar mag bijvoorbeeld ook kraamzorg doen, of hulpbehoevenden helpen in het huishoudenkoken, om boodschappen gaan, een luisterend oor zijn…Ik vind het fijn dat ik er kan zijn voor iemand. Je probeert als zorgkundige toch het verschil te zijn in iemands leven.

"Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn overstap. Tijdens de overgang van poetshulp naar zorgkundige werd ik heel goed begeleid. Ik voelde me ook meteen op mijn gemak in de groep met toffe collega’s. Ik hoop deze job dus nog vele jaren te mogen blijven verder doen."

Deel dit artikel

Verder lezen

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. Daarom willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!

Zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar?

Dienstencheques zijn een voordelige manier om een poets- of strijkhulp in te schakelen. Oorspronkelijk werden ze ingevoerd door de overheid om zwartwerk tegen te gaan. Wat is nu precies het voordeel van dienstencheques? En zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar? Dat ontdek je hieronder.

Waarom werken bij Helan Huishoudhulp?

Bij Helan Huishoudhulp in huis vinden we het belangrijk dat huishoudhulpen zich goed voelen in hun job. Onze consulenten zorgen voor een goede begeleiding en organiseren kwalitatieve opleidingen. Want voor Helan maken medewerkers het verschil: zij bepalen de kracht van onze organisatie.

Je huis opruimen: tips op weg naar proper wonen

Opgeruimd staat netjes! Een schone, nette omgeving brengt jou én je huisgenoten tot rust. Bij sommigen zit regelmatig poetsen gebeiteld in hun weekprogramma. Voor alle anderen geven we met plezier enkele handige tips mee! Want iedereen vraagt zich wel af waar ze in hemelsnaam moeten beginnen bij het opruimen van hun huis.