Aantal vragen aan De Druglijn voor vierde jaar op rij naar recordhoogte

Steeds meer mensen vinden hun weg naar De Druglijn. Dat blijkt uit de jaarcijfers van 2022.

Vorig jaar beantwoordden de vrijwilligers en medewerkers van De Druglijn 8.525 vragen per telefoon, mail en chat. Nooit eerder lag dat getal zo hoog.

Vooral het aantal chatgesprekken steeg opmerkelijk. De chatservice verlaagde ook de drempel voor een paar doelgroepen. Zo komen steeds meer jongeren via dat kanaal terecht bij De Druglijn. Ook mensen met vragen over hun eigen gebruik nemen dankzij de chat steeds vaker contact.

Over telefoon-, chat- en mailbeantwoording heen staat alcohol steeds prominenter op de eerste plaats van meestbesproken producten. Het percentage vragen over cannabis gaat tegelijkertijd in dalende lijn.

Naast de beantwoordservice blijft ook het online aanbod van De Druglijn druk geconsulteerd. Meer dan 70.000 mensen legden een kennis- of zelftest af op de Druglijnsite.

Lees hier het volledige artikel

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

Sneeuwpret in Wiebelwijs
19 januari

Sneeuwpret bij Wiebelwijs

Wat is het toppunt van wintermagie voor onze kindjes? Juist, een wit tapijt van donzige sneeuwvlokken. Een witte winter was er dit jaar helaas nog niet bij. Maar als de sneeuw vanzelf niet naar onze kapoentjes komt, dan zorgen wij er wel voor!