Andere

Je hospitalisatieverzekering bij uitgestelde zorg door corona

Door het stijgend aantal ziekenhuisopnames door COVID-19 wordt er opnieuw heel wat reguliere zorg uitgesteld. Wat als je hospitalisatie of je nazorg wordt uitgesteld? Wat is het effect op je hospitalisatieverzekering en wat moet je doen?

Door het stijgend aantal besmettingen worden er meer en meer bedden op intensieve zorgen ingenomen door coronapatiënten. Dat maakt dat er heel wat reguliere, niet dringende zorg moet worden uitgesteld. In het kader van een geplande hospitalisatie kan het daardoor zijn dat:

  • Bepaalde onderzoeken of andere behandelingen al uitgevoerd zijn, maar dat de effectieve hospitalisatie ondertussen is uitgesteld.
  • Of omgekeerd: dat vervolgafspraken na een hospitalisatie worden uitgesteld. 

Terugbetaling bij uitstel

In bovenstaande gevallen kan het zijn dat de gemaakte kosten niet meer binnen de vaste voor- of nazorg periode vallen van je Hospitalia-verzekering. Toch mag je rekenen op een terugbetaling: er is een algemeen akkoord in de sector dat we kosten buiten de voorziene termijn blijven terugbetalen, als de hospitalisatie werd uitgesteld door corona. 

Wat moet je hiervoor doen? 

Bezorg ons een attest van je behandelende arts waarin er wordt verklaard dat de behandeling is uitgesteld omwille van corona. Hierop staat ook de datum van je oorspronkelijke opname vermeld.

Op basis hiervan kunnen we een afwijking toestaan op je dossier. Je blijft dus goed verzekerd met de Hospitalia-verzekeringen.

Meer weten over Hospitalia? 

Ontdek de verschillende formules.

Deel dit artikel

Verder lezen

16 juli

Alles wat je moet weten over het medische akkoord

Je hebt een medische behandeling, een duur geneesmiddel, een orthopedisch apparaat of een speciale chirurgische ingreep nodig. Maar wordt hier ook een terugbetaling door het ziekenfonds voorzien?

15 juli

Hypertensie

Velen hebben last van een verhoogde bloeddruk. Er wordt van hypertensie gesproken wanneer je bloeddruk hoger dan 140/90 is. Indien je dit niet behandeld kunnen er complicaties optreden. Voeding kan voor een groot stuk helpen bij de behandeling hiervan.

02 april

Risicopatiënt? Lees alles over het coronavaccin voor risicopatiënten

Voor het coronavaccin werd er een lijst met risicopatiënten opgesteld. Zij worden prioritair gevaccineerd. Welke aandoeningen behoren tot die lijst? En hoe weet je of jij op die lijst staat?

24 november

Gebruik antibiotica verstandig

België behoort tot de koplopers op het gebied van antibioticaconsumptie in Europa. Antibiotica zijn noodzakelijk, maar overmatig gebruik ervan leidt tot het ontstaan van gevaarlijke multiresistente bacteriën.