News

Je hospitalisatieverzekering bij uitgestelde zorg door corona

Door het stijgend aantal ziekenhuisopnames door COVID-19 wordt er opnieuw heel wat reguliere zorg uitgesteld. Wat als je hospitalisatie of je nazorg wordt uitgesteld? Wat is het effect op je hospitalisatieverzekering en wat moet je doen?

Door het stijgend aantal besmettingen worden er meer en meer bedden op intensieve zorgen ingenomen door coronapatiënten. Dat maakt dat er heel wat reguliere, niet dringende zorg moet worden uitgesteld. In het kader van een geplande hospitalisatie kan het daardoor zijn dat:

  • Bepaalde onderzoeken of andere behandelingen al uitgevoerd zijn, maar dat de effectieve hospitalisatie ondertussen is uitgesteld.
  • Of omgekeerd: dat vervolgafspraken na een hospitalisatie worden uitgesteld. 

Terugbetaling bij uitstel

In bovenstaande gevallen kan het zijn dat de gemaakte kosten niet meer binnen de vaste voor- of nazorg periode vallen van je Hospitalia-verzekering. Toch mag je rekenen op een terugbetaling: er is een algemeen akkoord in de sector dat we kosten buiten de voorziene termijn blijven terugbetalen, als de hospitalisatie werd uitgesteld door corona. 

Wat moet je hiervoor doen? 

Bezorg ons een attest van je behandelende arts waarin er wordt verklaard dat de behandeling is uitgesteld omwille van corona. Hierop staat ook de datum van je oorspronkelijke opname vermeld.

Op basis hiervan kunnen we een afwijking toestaan op je dossier. Je blijft dus goed verzekerd met de Hospitalia-verzekeringen.

Meer weten over Hospitalia? 

Ontdek de verschillende formules.

Deel dit artikel

Verder lezen

02 april
Blog

Risicopatiënt? Lees alles over het coronavaccin voor risicopatiënten

Voor het coronavaccin werd er een lijst met risicopatiënten opgesteld. Zij worden prioritair gevaccineerd. Welke aandoeningen behoren tot die lijst? En hoe weet je of jij op die lijst staat?

17 januari
Blog

Corona veiligheidsmaatregelen in je Helan kantoor

Je Helan-kantoor is op dit moment alleen open op afspraak. Ontdek hier de veiligheidsmaatregelen voor jouw gezondheid en die van onze medewerkers. Liever advies op afstand? Vraag advies via videogesprek.

voeten in water
Blog

Op zoek naar dat vakantiegevoel

Eindelijk vakantie… Een tijd waarin niets moet en veel mag. We gaan allemaal graag op zoek naar dat speciale ‘vakantiegevoel’. Maar wat als je je plannen moet bijsturen? Of wat als je een beetje bang geworden bent om te reizen?

Blog

Testen op corona: wat zijn sneltesten en zelftesten?

Maak je je zorgen over je gezondheid of heb je symptomen die op corona kunnen wijzen? Dan is er maar 1 basisregel: vraag eerst advies aan je huisarts. Zelf beginnen testen met zelftests die je kan kopen is geen goed idee. Maar wat zijn die sneltesten en zelftest precies? En wanneer zijn ze nuttig?