News

Hulp bij stem- en slikproblemen

Heb je wel vaker last van een hese stem, verlies je kracht in je stem, heb je last bij het slikken of andere problemen? Dankzij een eenvoudige test van TelePHON.digital kom je te weten of je baat kan hebben bij extra coaching.

Eddy volgt online coaching voor stem- & slikproblemen’  via TelePHON.digital

Nieuw platform met professionele hulp 

Heb je problemen met praten waardoor je moeilijk verstaanbaar bent? Stotter je? Bleef je na een besmetting met corona hees achter? Kan je moeilijk slikken?

Op de website www.telephon.be kan je gratis een stem- en sliktest doen (screeningtest). Dat kan je zelf doen, maar ook op doorverwijzing van een arts. Na de test onderzoekt een expert van het TelePHON.digital team of je baat kan hebben bij extra coaching.

Je voert aangepaste oefeningen dagelijks uit, op de momenten die jou het beste uitkomen, en via videoconsultaties begeleidt je logopedist je.

Snel vooruitgang boeken

In 2019 kreeg Eddy (69) een klein kwaadaardig gezwel op zijn stemband. De tumor werd verwijderd, maar na de operatie was hij zo hees dat hij nauwelijks verstaanbaar was. De dokter raadde hem coaching bij stem- & slikproblemen aan, maar een persoonlijke afspraak was moeilijk door corona. Eddy: "De logopedist stelde voor om te werken via TelePHON.digital. Dat was eenvoudiger dan ik dacht. De logopedist zet aangepaste oefeningen op een overzichtelijke manier voor me klaar en ik werk ze op eigen tempo af. Ik moet me niet verplaatsen en ben niet afhankelijk van de agenda van mijn logopedist. Daardoor kan ik veel oefenen en boek ik snel vooruitgang." 

Test zelf welke hulp jij nodig hebt

Aarzel niet om telephon.be te bezoeken. Je kan via het platform snel zelf een stem- of sliktest doen. Het is een screeningstest of zelftest, waarbij je een rapport krijgt. Daarna kan je beslissen om enkele coaching sessies te volgen op het  platform.

Zoek je een logopedist en vind je die niet? Sta je op een wachtlijst? Meld je aan onder 'ik zoek hulp'. TelePHON.digital zoekt een gekwalificeerde zorgverlener die bij je past.

Meer info

www.telephon.be

Deel dit artikel

Tags
Logopedie

Verder lezen

Wanneer moet mijn kind naar de logopedist?

Kinderen zijn steeds in volle ontwikkeling. Ze leren spreken en later lezen en schrijven. Bij het ene kind gaat dat al wat vlotter dan bij het andere, op zich niets om je zorgen over te maken. Behalve als de problemen blijven aanslepen. Is je kind onverstaanbaar doordat het klanken verkeerd uitspreekt? Ligt het leestempo van je kind behoorlijk laag? Of is er geen dictee dat niet vol met schrijffouten staat? Dan kan je misschien best eens met je kind naar een logopedist gaan.

Blog

Logopedie: wat zijn de tarieven en hoeveel krijg je terugbetaald?

Steeds meer mensen brengen een bezoek aan de logopedist, vaak om spraakstoornissen of problemen met de taalontwikkeling van hun kinderen te behandelen. Maar wat zijn de gangbare tarieven en hoeveel krijg je eigenlijk een terugbetaling voor logopedie?

Blog

5 weetjes over logopedie

Logopedie wordt vaak geassocieerd met kinderen. Logopedische problemen komen echter ook voor bij volwassenen en zij hebben ook baat bij een goede en onderbouwde therapie. Jill De Smet, logopediste bij Logopraxis legt uit in 5 weetjes.

02 april
Blog

Risicopatiënt? Lees alles over het coronavaccin voor risicopatiënten

Voor het coronavaccin werd er een lijst met risicopatiënten opgesteld. Zij worden prioritair gevaccineerd. Welke aandoeningen behoren tot die lijst? En hoe weet je of jij op die lijst staat?