Vandaag is de dag dat ik mijn eierstokken preventief laat weghalen

“Amour de soi” liet ik drie jaar geleden in Frankrijk op mijn arm tatoeëren. Zelfliefde dus. Het is een populaire hashtag geworden waardoor het precies wat aan betekenis heeft verloren. Wat is zelfliefde eigenlijk? Het is meer dan een bad vol schuim nemen, een zondag in pyjama doorbrengen of een klei maskertje op je gezicht smeren. Naar aanloop van mijn operatie probeer ik nogmaals het begrip zelfliefde helder te krijgen.

zelfliefde

Welzijn is jezelf graag zien

Als wij mogen kiezen, dan wensen we jou aan de start van dit nieuwe jaar een gezonde portie zelfliefde. Weet je niet waar te beginnen? Wij bieden je haalbare tips om écht iets te veranderen aan hoe jij over jezelf denkt.

Start nu met #14dagenzelfliefde

Seks: durven jongeren erover praten?

Hoe gaan jongeren om met de zoektocht naar hun seksuele identiteit? En met wie praten ze erover? We vroegen het aan Wannes Magits van Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid.

Tips om te besparen

Besparen en gezond blijven: dat doe je zo

Het is al een tijdje de dagelijkse realiteit: alles wordt duurder. Dat roept vragen op over hoe we kunnen besparen op bepaalde uitgaven. Maar waar je hoe dan ook niet op mag besparen is je gezondheid. Dat zorgt op termijn alleen maar voor nog meer kosten.

Terug aan het werk via het terug-naar-werktraject

Na een lange afwezigheid terugkeren naar het werk is niet vanzelfsprekend. Met een terug-naar-werktraject via je ziekenfonds krijg je de juiste ondersteuning om je terugkeer op de werkvloer makkelijker te maken. Helan-expert arbeidsongeschiktheid Anne Verhaeghe geeft meer uitleg.

Wat is remgeld?

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van remgeld, maar wat is remgeld? En wanneer heb je recht op remgeldvermindering? We vertellen het je graag.

Ontdek onze e-books

Wanneer heb je een hospitalisatieverzekering nodig?

Een hospitalisatieverzekering zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over hoge kosten. Ontdek er meer over in ons e-book.

Download het e-book

Meer e-books

Ontdek onze tips voor een gezonde zwangerschap

Mag je nog alles eten en drinken? Kan je blijven sporten? En veel meer. Ontdek onze tips om 9 maanden lang goed voor jezelf en je baby te zorgen.

e-book gezond bewegen

Gezond leven met voldoende beweging

Een gezonde levensstijl betekent niet enkel evenwichtig eten. Ook voldoende bewegen is erg belangrijk. Ontdek nuttige tips in ons e-book.

Ontdek alle e-books