Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
Vanaf 1 februari 2024 kan de behandelende arts een zorgtraject opstarten voor patiënten tot 23 jaar met een eetstoornis. Een ambulant team van zorgverleners begeleidt dit zorgtraject en stelt een behandelplan op. Het ambulant team kan een beroep doen op een multidisciplinair ambulant supportteam ondersteund door de netwerken Geestelijke Gezondheid Kinderen en Jongeren (GGKJ). Dankzij deze samenwerking worden noden rond eetstoornissen sneller opgepikt en krijgen jonge patiënten vlot de zorg die ze nodig hebben.
Het ambulant multidisciplinair team zorgt voor:
De behandelende arts staat in voor de opvolging van de patiënt gedurende het volledige zorgtraject. De patiënt kan een beroep doen op:
Deel dit artikel
Verder lezen
Bij migraine denk je waarschijnlijk meteen aan hoofdpijn, maar het is veel meer dan dat. Neuroloog Koen Paemeleire van het UZ in Gent legt uit.
Ken jij iemand met dementie of ben je mantelzorger? Onze Dienst Maatschappelijk Werk kan heel wat voor je doen. Wij volgen ergotherapeute Katja de Cordt terwijl ze een zorgplan maakt voor Jossé en Maurice.
Smartwatches vandaag zijn best indrukwekkend. Ze meten je hartslag, je stappen en soms zelfs je zuurstofsaturatie. Maar word je nu echt gezonder van zo'n slim horloge?
Robotica en artificiële intelligentie zijn niet meer weg te denken uit de moderne wereld. Niet voor niets, want ze kunnen heel wat zaken vereenvoudigen, versnellen en verbeteren. Ook in de geneeskunde.