Veilig de deur uit met handige hulpmiddelen

Langer thuis wonen draait om meer dan op een veilige manier in je eigen huis verblijven. Je wil ook zelfstandig naar de bakker, de winkel, de apotheek of de bank gaan. Of misschien maak je graag eens een wandeling met familie. 

langer thuis wonen

Hou het veilig met deze valpreventie tips

De omgeving rond je huis vormen meer risico op een valpartij dan je denkt. Met een paar kleine aanpassingen, maak je alles een heel stuk veiliger. Karen, ergotherapeut bij Helan, deelt enkele praktische tips:

  • Zorg ervoor dat het pad naar de voordeur zo effen mogelijk is. Vervang losse, schuine of kapotte tegels.
  • Hou het pad naar je voordeur proper: geen bladeren, mos of takken die je doorgang belemmeren. Haal ook bloempotten en andere decoratie weg. 
  • Staat jouw brievenbus op een vlot bereikbare plek? Dat helpt. Zorg er ook voor dat je de brievenbus makkelijk kan openen.
  • Heeft de toegang naar je voordeur trappen? Zorg dan voor een stevige leuning.
  • Zorg voor automatische verlichting aan je voordeur. Heb je een padje naar de voordeur? Zorg dan dat het pad ook voldoende verlicht is.

Meer tipsBeter mobiel

Ben je iets minder goed te been? Dan komen wandelstokken, rollators of zelfs elektrische scooters goed van pas. Ze bieden je de juiste steun en zorgen ervoor dat je je makkelijk kan verplaatsen in en rondom je huis. Maar hoe kies je het juiste hulpmiddel voor jouw situatie?

Onze mobiliteitsexperten geven advies

Bij Helan Zorgwinkel vind je heel wat hulpmiddelen om zelfstandig op pad te gaan.

Ontdek het aanbod

“Ongeveer 8 jaar geleden overtuigde ik een dame, toen 45 jaar, om voor een meeneembare scooter te kiezen i.p.v. een manuele rolstoel. Dit was niet evident voor zo'n jong iemand. Elke keer als ik haar hoor, zegt ze me nog altijd hoe gelukkig ze is met haar scootertje. Ze kan zichzelf verplaatsen en is niet afhankelijk van iemand om haar te duwen.”

Sandra, Bandagist bij Helan

Mobiliteitshulpmiddelen voor in en rond je huis

Door onze mobiliteitsexperten geselecteerd

Rollator Gemino 30

Meer info

Rolstoel V500

Meer info

Scooter Vivo+

Meer info

Mobiliteitshulpmiddelen

De zorgkas betaalt de factuur van medische mobiliteitshulpmiddelen op voorschrift bij een bandagist.

Woningaanpassing

Comfortabel wonen met een optimale levenskwaliteit, dankzij gratis advies op maat van onze ergotherapeuten.

Personenalarm

Een extra veiligheid om zo lang mogelijk thuis te wonen, met de alarmcentrale op amper 1 druk op de knop van je verwijderd.

Zorg aan huis nodig?

Verzorgende, administratieve en huishoudelijke hulp door professionele verzorgenden voor jou en je omgeving. Voor een korte of langdurige periode.

Thuisverpleging

Professionele hulp van verpleegkundigen voor medische verzorging bij je thuis, voor korte of lange tijd.