Wat verzekert mijn hospitalisatieverzekering niet?

Niet alle ziekenhuisopnames zijn gedekt vanuit het ziekenfonds. Als de opname niet gedekt is door de wettelijke ziekteverzekering, krijg je ook geen terugbetaling via je hospitalisatieverzekering.

Hieronder vind je een overzicht van niet-gedekte kosten. Opgelet: dit is een niet-exhaustieve lijst, er kunnen dus nog andere niet-gedekte kosten voorkomen.

  • Toiletartikelen, cosmetica, voeding, wijnen, minerale waters, luxe-uitgaven. 
  • Verstrekkingen van esthetische aard. 
  • Tandimplantaten en tandprothesen en alle verstrekkingen die daarmee samenhangen. 
  • Verstrekkingen van het type ‘verjongingskuur’. 
  • Kosten die gepaard gaan met experimentele behandelingen en geneesmiddelen. 
  • Kosten die gepaard gaan met medische behandelingen die met opzet in het buitenland gebeuren en waarvoor de adviserende arts van de wettelijke ziekteverzekering geen toestemming gegeven heeft. 
  • Kosten onderworpen aan de btw. 

Dekking volgens Hospitalia-formule

Van een hospitalisatieverzekering wil je natuurlijk dat die dekt wat voor jou belangrijk is. De dekking verschilt naargelang de Hospitalia-formule.

Hospitalia, Hospitalia Medium, of Hospitalia Plus? Vergelijk en kies de hospitalisatieverzekering die bij jou past uit onze 3 formules.

Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen

Wanneer heb je een hospitalisatieverzekering nodig? 

Ontdek het in ons gratis e-book.

Download het e-book

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

Wil je meer weten over jouw verzekering bij Helan? Je vindt alle algemene voorwaarden op onze website. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen. We helpen je met plezier verder.

hospitalisatieverzekering Hospitalia

Helemaal gerust met Hospitalia

Lig niet wakker van hoge ziekenhuisfacturen. De hospitalisatieverzekeringen via Helan zorgen dat je goed beschermd bent. Kies de verzekering die bij je past uit de 3 Hospitalia-formules.

Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.