Daghospitalisatie

Moet je een kleine ingreep ondergaan in het ziekenhuis? Dan is de kans groot dat je nog dezelfde dag terug naar huis mag. Bij een opname zonder overnachting spreken we over een dagopname of daghospitalisatie. Ook voor een dagopname kan je rekenen op de tussenkomst van je hospitalisatieverzekering. 

Wat is een daghospitalisatie?

Een kijkoperatie, een kleine heelkundige ingreep, het trekken van wijsheidstanden of de behandeling van spataders: het zijn allemaal ingrepen waarbij je (volledig) verdoofd wordt en waarbij je voor een bepaalde tijd een ziekenhuisbed bezet. Zoals het woord doet vermoeden, word je bij een dagopname voor één dag in het ziekenhuis opgenomen, en mag je nog diezelfde dag terug naar huis.  

Wat dekt je hospitalisatieverzekering?

Hoewel je maar voor één dag in het ziekenhuis verblijft, gaan er kosten gepaard met je opname. Hiervoor komt de hospitalisatieverzekering tussen.

Er bestaat wel eens verwarring tussen dagopname en 'ambulante zorgen' die je in het ziekenhuis krijgt, in een gips- of decompressiekamer bijvoorbeeld. Deze ambulante zorgen worden verrekend via een ‘ambulante factuur’ en worden doorgaans enkel terugbetaald door je verzekeraar als er een verband is met een recente ziekenhuisopname.

Wanneer heb je een hospitalisatieverzekering nodig? 

Ontdek het in ons gratis e-book.

Download het e-book

Nood aan advies of begeleiding?

Wil je graag aansluiten bij een hospitalisatieverzekering via Helan? Je kan onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.