Hospitalisatieverzekering stopzetten

Overweeg je om je hospitalisatieverzekering bij Helan stop te zetten? Wees goed geïnformeerd voordat je een keuze maakt. Wanneer je opnieuw wil aansluiten geldt een wachttijd en zijn er mogelijks leeftijdstoeslagen en dus een hogere maandelijkse premie. Lees er alles over op deze pagina.

Hoe zet ik mijn hospitalisatieverzekering stop?

Je kan je verzekering op elk moment stopzetten met een opzegtermijn van minstens 1 maand. De termijn gaat in op de eerste dag van de maand die volgt op de datum waarop je je verzekering hebt. Je vindt een standaard opzegformulier in Mijn Helan. Bezorg het ingevuld opzegformulier online via Mijn helan, per post naar Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk of geef het af in een plaatselijk kantoor.

Wat als ik opnieuw wil aansluiten?

Denk goed na vooraleer je je verzekering stopzet. Een ziekenhuisopname wordt steeds duurder en ook voor en na een opname lopen de kosten hoog op. Dankzij een hospitalisatieverzekering via Helan slaap je op beide oren als je opgenomen wordt. Je vermijdt financiële zorgen na een (onverwachte) ziekenhuisopname. Maak een afspraak met een adviseur als je vragen hebt over je verzekering of de bijdragen.

Wanneer je opnieuw wil aansluiten geldt er een wachttijd van zes maanden en betaal je mogelijks leeftijdstoeslagen op je premie.

Wanneer heb je een hospitalisatieverzekering nodig? 

Ontdek het in ons gratis e-book.

Download het e-book

Ik heb een verzekering via mijn werkgever

Een hospitalisatieverzekering via je werkgever is mooi meegenomen. Maar wat als je je werk verliest, op pensioen gaat of van werk verandert? Met een loopbaan in volle onwikkeling, is het fijn om een zekerheid achter de hand te hebben.

Als je een verzekering krijgt via je werkgever, dan hoef je je hospitalisatieverzekering niet noodzakelijk stop te zetten. Door over te stappen naar een wachtverzekering, Hospitalia Continuïteit, blijf je continu verzekerd. De ideale aanvulling op je polis via het werk.

Meer over wachtpolis

Plan een adviesgesprek.

Liever nog even overleggen? Wij geven je met plezier advies. Plan een gesprek via video of in een kantoor in je buurt.

Maak een afspraak

Sluit makkelijk online aan.

Aansluiten bij een hospitalisatieverzekering of bij de wachtverzekering? Vul je gegevens in en sluit meteen aan bij Hospitalia Continuïteit.

Nu aansluiten

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.