Zwangerschap

Bevalling in het ziekenhuis: de voordelen van een hospitalisatieverzekering

Denk je aan gezinsuitbreiding, weet dan dat het belangrijk is om je vooraf tijdig aan te sluiten bij een hospitalisatieverzekering. Dankzij Hospitalia, Hospitalia Medium of Hospitalia Plus hoef je je geen zorgen te maken over de ziekenhuiskosten.

Wanneer je zwanger bent kun je ervoor kiezen om thuis of in een ziekenhuis naar keuze te bevallen. Het is belangrijk dat je op tijd, dus al voor je zwanger bent, nadenkt over de hospitalisatieverzekering die het beste bij jou past. Bij Helan heb je daarvoor keuze uit 3 kwalitatieve hospitalisatieverzekeringen: HospitaliaHospitalia Medium of Hospitalia Plus.  Je leest er meer over in ons e-book.

Voordelen van bevallen in het ziekenhuis 

Wil je graag meer weten over je zwangerschap? Schrijf je in voor de zwangerschapsnieuwsbrieven.

Kamer

In België heb je tijdens je ziekenhuisopname de keuze uit een eenpersoonskamer, tweepersoonskamer of een gemeenschappelijke kamer. Kies je voor een tweepersoons- of gemeenschappelijke kamer, dan krijg je bij de 3 Hospitalia formules een integrale terugbetaling van de kamerkosten. Kies je voor eenpersoonskamer, hou dan zeker rekening met kamersupplementen. Met de verzekeringen Hospitalia Medium en Hospitalia Plus ben je ook voor die extra kosten goed beschermd. 

Voordelen buiten het ziekenhuis 

Perinatale kinesitherapie 

Perinatale kinesitherapie is de overkoepelende naam voor alle zorg die je zowel voor als na je bevalling kunt krijgen bij je kinesist. Bij Hospitalia krijg je een terugbetaling van maximum 20 beurten (indien terugbetaling vanuit de verplichte ziekteverzekering), 30 dagen vóór en 90 dagen na je opname. Bij Hospitalia Medium en Hospitalia Plus krijg je terugbetaling van maximum 45 sessies, 60 dagen vóór en 180 dagen na je opname. 

Consultaties bij de gynaecoloog

Daarbovenop worden bij Hospitalia consultaties bij je gynaecoloog 30 dagen vóór en 90 dagen na je opname terugbetaald. Kies je voor Hospitalia Medium of Hospitalia Plus, dan krijg je terugbetalingen tot 60 dagen vóór en 180 dagen na je opname.

Kraamzorg 

Na je bevalling wil je ongetwijfeld alle tijd van de wereld doorbrengen met je kleintje. De zorg voor een baby eist heel wat energie. Daarom zorgt Helan dankzij kraamzorg dat jouw dagdagelijkse verplichtingen wat draagbaarder worden. Zo helpen onze gespecialiseerde kraamverzorgsters je met koken, wassen, strijken of boodschappen doen. Ook wanneer je even tijd voor jezelf wilt nemen, kunnen zij een oogje in het zeil houden en de nodige verzorging aan jouw baby geven. Bekijk hier de mogelijke terugbetalingen voor kraamzorg. Wanneer je voor kraamzorg  kiest na de bevalling, voorzien Hospitalia Medium en Hospitalia Plus een bijkomende tegemoetkoming. 

Voordelen voor jouw baby 

Wist je dat wanneer je bij Hospitalia, Hospitalia Medium of Hospitalia Plus bent aangesloten, je pasgeboren baby ook meteen kan worden ingeschreven? Dit kan dan zonder wachttijd en zonder medische vragenlijst. Voor meer informatie kun je steeds terecht bij onze klantenadviseurs. Maak een afspraak en we helpen je graag verder.

Wat met een thuisbevalling? 

Uiteraard heb je ook de keuze om voor een thuisbevalling te kiezen. Ook daarin komen de hospitalisatieverzekeringen van Helan tussen. 

Alles over je zwangerschap

Zwanger, of net bevallen? Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van Helan: je ontdekt hoe je baby groeit, wat je moet regelen, en wat Helan voor jou doet.

Vragen over je zwangerschap? 

Ontvang tips op maat in onze zwangerschapsnieuwsbrieven

Schrijf je in

Verder lezen

Hoe bereid je je voor op een bevalling?

De bevalling is een wondermooi moment. Maar misschien ben je ook wel ongerust en bang voor de pijn? Neem dan de tijd om je zowel fysiek, mentaal, als praktisch op de bevalling voor te bereiden.

Je lichaam na een bevalling

Na de bevalling ondergaat je lichaam heel wat veranderingen, zowel zichtbare veranderingen als innerlijke, onzichtbare veranderingen.

Kies jij voor een epidurale verdoving?

Een epidurale verdoving is een plaatselijke verdoving die de pijn tijdens de bevalling verlicht. De verdoving wordt alleen op jouw vraag uitgevoerd.

Thuis bevallen: iets voor jou?

Verwacht jij binnenkort een kindje? Dan kun je kiezen om in het ziekenhuis of thuis te bevallen. Wanneer je kiest voor een thuisbevalling is het wel belangrijk dat je je daarop goed voorbereidt. Wist je dat je ook op de hospitalisatieverzekering kunt rekenen?