Wat dekt mijn hospitalisatieverzekering?

Bij Helan Ziekenfonds bieden we drie verschillende formules aan, elk met een eigen dekking en voorwaarden. Ontdek hier tot in detail wat elke formule terugbetaalt. 

Opgelet:

  • Beperkt jouw verzekering terugbetalingen door een voorafbestaande aandoening en heeft je opname daar verband mee? Dan zal je verzekering de supplementen van een eenpersoonskamer niet kunnen terugbetalen.
  • Bepaalde redenen van een opname zorgen dat een ziekenhuisopname niet gedekt is. Bijvoorbeeld als een opname veroorzaakt is door dronkenschap of drugs. Raadpleeg de algemene voorwaarden voor alle details.

 

  Hospitalia Hospitalia Medium en Hospitalia Plus
Ziekenhuisopname in België (algemeen)
Franchise Geen franchise.* Geen franchise.*
Jaarlijks globaal grensbedrag Tot € 25.000/jaar Geen jaarlijks globaal grensbedrag.
Voorschot ziekenhuis Terugbetaling wettelijk voorschot. Terugbetaling wettelijk voorschot.
Kosten die gepaard gaan met experimentele behandelingen en geneesmiddelen zijn niet verzekerd.
*Uitzondering: franchise bij eenpersoonskamer is mogelijk in bepaalde duurdere ziekenhuizen.
Terugbetalingen bij dagopname in een twee- en meerpersoonskamer
Kamersupplementen Deze kosten gelden niet in een twee- en meerpersoonskamer. Deze kosten gelden niet in een twee- en meerpersoonskamer.
Honorariumsupplementen Deze kosten gelden niet in een twee- en meerpersoonskamer. Deze kosten gelden niet in een twee- en meerpersoonskamer.
Niet-terugbetaalbare honoraria - Terugbetaling na goedkeuring medisch adviseur (geen terugbetaling voor esthetische honoraria).
Terugbetaalbare implantaten en protheses Volledige terugbetaling. Tandimplantaten niet gedekt. Volledige terugbetaling. Tandimplantaten niet gedekt.
Niet-terugbetaalbare implantaten en protheses Tot € 2.500/opname. Tandimplantaten niet gedekt. Tot € 5.000/opname. Tandimplantaten niet gedekt.
Terugbetalingen bij dagopname in een eenpersoonskamer
Kamersupplementen Tot € 80/dag. Tot € 80/dag.
Honorariumsupplementen Tot 100% van het wettelijk vastgelegd tarief. Tot 100% van het wettelijk vastgelegd tarief.
Niet-terugbetaalbare honoraria, robotchirurgie en IVF - Tot € 1.000/opname, na goedkeuring medisch adviseur. (geen terugbetaling voor esthetische honoraria)
Terugbetaalbare implantaten en protheses Tot € 1.250/opname (50% van het gefactureerde bedrag). Tandimplantaten niet gedekt. Tot € 5.000/opname. Tandimplantaten niet gedekt.
Niet-terugbetaalbare implantaten en protheses Tot € 2.500/opname. Tandimplantaten niet gedekt. Tot € 5.000/opname. Tandimplantaten niet gedekt.
Diverse kosten Tot € 6/dag (uitgezonderd kosten voor telefoon, televisie, bloemen, drank,...). Terugbetaling voor rooming-in bij kinderen jonger dan 19 jaar.
Terugbetalingen bij meerdaagse opname in een twee- en meerpersoonskamer
Kamersupplementen Deze kosten gelden niet in een twee- en meerpersoonskamer. Deze kosten gelden niet in een twee- en meerpersoonskamer.
Honorariumsupplementen Deze kosten gelden niet in een twee- en meerpersoonskamer. Deze kosten gelden niet in een twee- en meerpersoonskamer.
Niet-terugbetaalbare honoraria - Volledige terugbetaling, na goedkeuring medisch adviseur (geen terugbetaling voor esthetische honoraria).
Terugbetaalbare implantaten en protheses Volledige terugbetaling. Tandimplantaten niet gedekt. Volledige terugbetaling.
Niet-terugbetaalbare implantaten en protheses Tot € 2.500/opname. Tandimplantaten niet gedekt. Tot € 5.000/opname.
Diverse kosten Terugbetaling (uitgezonderd kosten voor telefoon, televisie, bloemen, drank,...). Terugbetaling voor rooming-in bij kinderen jongeren dan 19 jaar Terugbetaling voor rooming-in bij kinderen jonger dan 19 jaar.
Terugbetalingen bij meerdaagse opname in een eenpersoonskamer
Kamersupplementen Tot € 80/dag. Tot € 80/dag.
Honorariumsupplementen Tot 100% van het wettelijk vastgelegd tarief. Hospitalia Medium: tot 200% van het wettelijk vastgelegd tarief.

Hospitalia Plus: tot 300% van het wettelijk vastgelegd tarief
Niet-terugbetaalbare honoraria, robotchirurgie en IVF - Tot € 1.000/opname, na goedkeuring medisch adviseur (geen terugbetaling voor esthetische honoraria).
Terugbetaalbare implantaten en protheses Tot € 2.500/opname. Tandimplantaten niet gedekt. Volledige terugbetaling. Tandimplantaten niet gedekt.
Niet-terugbetaalbare implantaten en protheses Tot € 1.250/opname (50% van het gefactureerde bedrag). Tandimplantaten niet gedekt. Tot € 5.000/opname. Tandimplantaten niet gedekt.
Diverse kosten Tot € 6/dag (uitgezonderd kosten voor telefoon, televisie, bloemen, drank,...). Terugbetaling rooming-in bij kinderen jonger dan 19 jaar tot €25/dag Terugbetaling voor rooming-in bij kinderen jonger dan 19 jaar.
Medicatie tijdens de ziekenhuisopname
Farmaceutische producten met tussenkomst in de verplichte verzekering Volledige terugbetaling. Volledige terugbetaling.
Farmaceutische producten zonder tussenkomst in de verplichte verzekering Tot € 1.200/opname. Tot € 1.200/opname.
Parafarmaceutische producten Enkel voor steunkousen: 50% in eenpersoonskamer, volledige terugbetaling in twee- en meerpersoonskamer. Tot € 250/opname en volledige terugbetaling voor steunkousen.
Voor- en nazorg, zowel bij dagopname als bij een ziekenhuisovernachting
Remgelden en honorariumsupplementen Voorzorg: Remgeld en supplementen tot 100% van het wettelijk vastgelegd tarief in de 30 dagen voor de opname. Nazorg: Remgeld en supplementen tot 100% van het wettelijk vastgelegd tarief binnen de 90 dagen na de opname. Voorzorg: Remgeld en supplementen tot 100% van het wettelijk vastgelegd tarief in de 60 dagen voor de opname. Nazorg: Remgeld en supplementen tot 100% van het wettelijk vastgelegd tarief binnen de 180 dagen na de opname.
Medicatie (met tussenkomst vanuit de verplichte verzekering) Voorzorg: 100% van het remgeld in de 30 dagen voor de opname. Nazorg: 100% van het remgeld binnen de 90 dagen na de opname. Voorzorg: 100% van het remgeld in de 60 dagen voor de opname. Nazorg: 100% van het remgeld binnen de 180 dagen na de opname.
Kinesitherapie Nazorg: 20 sessies binnen de 90 dagen na de opname Nazorg: 45 sessies binnen de 180 dagen na de opname.
Braces Tot € 50/opname, op voorschrift van de arts binnen de 90 dagen na de opname. Tot € 50/opname, op voorschrift van de arts binnen de 180 dagen na de opname

 

 

 

 

 

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

Wil je meer weten over jouw verzekering bij Helan? Je vindt alle algemene voorwaarden op onze website. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen. We helpen je met plezier verder.