Ziekenhuisopname

"Ik verwacht de beste zorg voor Hazel, zonder bang te moeten zijn van de factuur"

Als je dochter in het ziekenhuis ligt, wil je haar alle aandacht én de beste medische zorg geven, zonder zorgen om de factuur. Zowie ondervond wat de rust van een eenpersoonskamer kon betekenen voor zijn dochtertje Hazel.

Het verhaal van Zowie (28) en zijn dochtertje Hazel (2) - Kort :

  • 2 ziekenhuisopnames voor baby Hazel
  • ondervond de meerwaarde van een eenpersoonskamer
  • verwacht de beste zorg zonder bang te moeten zijn van de factuur

Ziekenhuisopname was erg stresserend

“Toen Hazel 4 maanden oud was, werd ze ziek. Bronchitis. Ernstig genoeg om haar in het ziekenhuis op te nemen. Op de pediatrie kwamen we wegens de drukte in een tweepersoonskamer terecht. Het kindje naast ons had het besmettelijke RSV-virus… We maakten ons zorgen: er was op de kamer maar 1 verzorgingskussen, 1 badje… Was het wel een goed idee om dat allemaal te delen? Hazel was nog zo klein. En ze was al ziek, dus we wilden niet dat ze nog iets anders zou oppikken."

"De kamer was ook niet groot voor 2 baby’s en 2 ouders. De andere baby huilde veel. En had soms broertjes en zusjes op bezoek. Als er naast je zieke baby een kind op een fietsje tussen de bedden begint te racen, is de rust ver te zoeken. Het was allemaal heel stresserend.

Als je kind zo ziek is, wil je met haar bezig kunnen zijn, en geen rekening moeten houden met andere mensen.

Eenpersoonskamer gaf rust 

“Toen Hazel net 1 jaar was, werd ze opnieuw ziek. Ze kon geen eten of drinken binnen houden. Omdat ze gewicht verloor, wilde de kinderarts dat ze opgenomen werd. Ik heb toen meteen gevraagd naar een eenpersoonskamer. Die stresserende situatie van onze eerste opname wilden we niet nog een keer meemaken. Als je kind zo ziek is, wil je met haar bezig kunnen zijn, en geen rekening moeten houden met andere mensen. In die eenpersoonskamer was dat geen probleem, en dat gaf ons rust.”

“We wisten dat de terugbetaling voor een eenpersoonskamer geen probleem zou zijn met Hospitalia Medium. Toen de geboorte van Hazel eraan kwam hadden we ons goed geïnformeerd. Voor die tijd hadden we ons nooit veel vragen gesteld over hospitalisatieverzekeringen, maar als je aan kinderen begint, wil je toch weten waar je staat. Mijn vrouw was toen al verzekerd bij Hospitalia Medium, ik bij een duurdere privé-verzekeraar. Maar toen we de vergelijking maakten, merkten we dat Hospitalia Medium minder duur was, en dat we toch heel goed verzekerd waren. Daarom kozen we voor Hospitalia Medium voor heel ons gezin. Zo was Hazel meteen ook goed verzekerd.”

Ontdek de voordelen van hospitalisatieverzekering Hospitalia Medium

Geen schrik voor hoge facturen achteraf

“Ik was blij dat we een goede hospitalisatieverzekering hadden toen Hazel opgenomen was. We wisten dat we goed gedekt waren voor onderzoeken, medicatie, en nazorg. Als ouder wil je niet het gevoel hebben dat je zorgen voor je kind moet uitstellen of afremmen omdat je bang bent voor de de kosten. En de kosten lopen snel op. Alleen al het supplement voor die eenpersoonskamer gedurende 5 dagen, was zo’n 900 euro. Dat is een serieus bedrag."

"Bij een ziekenhuisopname vertelt niemand je hoeveel de zorg kost, of hoeveel je kamer kost. Op het einde van de rit krijg je gewoon een factuur met een totaalbedrag en allemaal kleine lijntjes met kosten. Dankzij Hospitalia Medium wisten wij dat we niet bang moesten zijn van hoge facturen achteraf. Dat geeft je een gerust gevoel in zo’n situatie en dat is veel waard.”

Verwacht jij een ziekenhuisfactuur waarvan je niet in zwijm valt?

Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen

Download ons e-book

Deel dit artikel

Verder lezen

Hospitalisatieverzekering voor zelfstandigen

Als zelfstandige ben je het gewoon om je zaak onder controle te hebben. Je gezondheid heb je jammer genoeg niet altijd in de hand. Heb je al eens nagedacht wat je zou doen wanneer je in het ziekenhuis belandt? Je ziekteverzekering dekt helaas niet alle ziekenhuiskosten. Daarom is het aangeraden om als zelfstandige een uitgebreide hospitalisatieverzekering af te sluiten.

Is een hospitalisatieverzekering verplicht?

In België is het verplicht om je aan te sluiten bij een ziekenfonds. Het is echter niet verplicht om een hospitalisatieverzekering af te sluiten. Toch zijn er veel voordelen aan een hospitalisatieverzekering.

Wat is ambulante zorg?

Ziekenfondsen gebruiken de term ‘ambulante zorg’ regelmatig. Zo krijg je als lid van Helan Ziekenfonds een onbeperkte terugbetaling van je ambulante medische kosten bij een wintersportongeval en het is mogelijk om een verzekering af te sluiten voor ambulante zorg. Maar wat is ambulante zorg nu juist? Hieronder lees je wat ambulante zorg is; wat het verschil is tussen ambulante zorg en een daghospitalisatie en wanneer je een terugbetaling krijgt voor ambulante kosten.

Wachttijd bij een hospitalisatieverzekering: dit moet je weten

Overweeg je om een hospitalisatieverzekering af te sluiten of wil je van een ander ziekenfonds overstappen naar Helan? Dan geldt er in veel gevallen een wachttijd. Lees hieronder alles wat je moet weten over onze hospitalisatieverzekeringen en de wachttijd.