Ziekenhuisopname

Ik verwacht dat mijn revalidatie betaalbaar blijft

Als je na een snelle ingreep in dagopname plots voor maanden revalidatie staat, ben je graag zeker dat je ook dan nog op je hospitalisatieverzekering kunt rekenen. Inge werkt hard aan een volledig herstel na een operatie aan haar schouder.

Het verhaal van Inge (52) - Kort :

  • Operatie in dagopname voor een geknelde pees in de schouder
  • Werkt keihard aan haar revalidatie, met 60 beurten kinesitherapie
  • Verwacht volgend jaar weer vlot te kunnen bewegen, zonder financiële kater

Operatie was de enige oplossing 

“Ik had al een hele tijd last van mijn schouder en dat werd steeds erger. Ik kon op den duur mijn bh niet meer dichtdoen of de was ophangen, en bij het slapen moest ik mijn arm vastnemen en omhoog leggen. Uit onderzoeken bleek dat er een stuk kraakbeen in mijn schouder oneffen was door slijtage en tegen een pees schuurde. Daardoor werd ik beperkt in mijn bewegingen en had ik zoveel pijn. Een operatie bleek de enige oplossing." 

"Ook al was dat geen fijn nieuws, ik was toch opgelucht toen ik naar het ziekenhuis mocht voor een operatie in dagopname. De chirurg zou de gerafelde pees schoonmaken en herstellen. Uiteindelijk bleek dat de pees al bijna helemaal afgescheurd was tegen de tijd dat ik geopereerd werd: ‘U hebt veel geluk gehad,’ zei hij.”

Ik was er gerust in

“Ik heb vooraf niet geïnformeerd of Hospitalia alles zou terugbetalen, maar ik heb eerder al dagopnames meegemaakt in mijn gezin en ik was er gerust in: de vorige keren ging de terugbetaling ook altijd vlot en correct. Ik heb wel gekozen voor een tweepersoonskamer. Ik heb daar geen spijt van: mijn kamergenoot was naar het operatiekwartier als ik op de kamer was en omgekeerd. Alles is uitstekend verlopen.”

Intensieve nazorg

“Na de operatie was mijn hele arm gevoelloos. Dat het zo ingrijpend zou zijn, had ik niet verwacht. Ik was echt in paniek. Ik heb die nacht geen oog dicht gedaan. Maar na 48 uur had ik eindelijk weer gevoel in mijn vingers en geloofde ik dat het goed zou komen. Vanaf de eerste dag na de operatie ben ik met de revalidatie begonnen. 3 keer per week een sessie bij de kinesist, en thuis oefeningen doen. De spieren rondom de pees moeten weer herstellen en dat kost veel inspanning en tijd."

De revalidatie kost me ook veel inspanning en tijd. Ik heb dat onderschat.

"Alles samen zijn er 60 beurten kine nodig om mijn arm te helpen herstellen. Het is echt een zware revalidatie. Ik heb dat serieus onderschat. En het duurt ook langer dan ik gedacht had. Maar eens ik hersteld ben, mag en kan ik alles weer doen. Ik werk er hard voor, omdat ik voel dat ik het nodig heb. En ik ben ook gemotiveerd: alleen met de juiste revalidatie kan mijn schouder volledig herstellen.”

Hospitalia Assist

Fijn dat je vanaf nu ook kunt rekenen op Hospitalia Assist, met een aantal uren extra hulp in het huishouden en vervoer naar het ziekenhuis. Pas als je echt een revalidatie meemaakt, besef je hoe hard je op zo’n moment elk beetje hulp kunt gebruiken.”

Verwacht jij een ziekenhuisfactuur van waar je niet in zwijm valt?

Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen

Download ons e-book

Verder lezen

Hospitalisatieverzekering voor zelfstandigen

Als zelfstandige ben je het gewoon om je zaak onder controle te hebben. Je gezondheid heb je jammer genoeg niet altijd in de hand. Heb je al eens nagedacht wat je zou doen wanneer je in het ziekenhuis belandt? Je ziekteverzekering dekt helaas niet alle ziekenhuiskosten. Daarom is het aangeraden om als zelfstandige een uitgebreide hospitalisatieverzekering af te sluiten.

Is een hospitalisatieverzekering verplicht?

In België is het verplicht om je aan te sluiten bij een ziekenfonds. Het is echter niet verplicht om een hospitalisatieverzekering af te sluiten. Toch zijn er veel voordelen aan een hospitalisatieverzekering.

Wat is ambulante zorg?

Ziekenfondsen gebruiken de term ‘ambulante zorg’ regelmatig. Zo krijg je als lid van Helan Ziekenfonds een onbeperkte terugbetaling van je ambulante medische kosten bij een wintersportongeval en het is mogelijk om een verzekering af te sluiten voor ambulante zorg. Maar wat is ambulante zorg nu juist? Hieronder lees je wat ambulante zorg is; wat het verschil is tussen ambulante zorg en een daghospitalisatie en wanneer je een terugbetaling krijgt voor ambulante kosten.

Wachttijd bij een hospitalisatieverzekering: dit moet je weten

Overweeg je om een hospitalisatieverzekering af te sluiten of wil je van een ander ziekenfonds overstappen naar Helan? Dan geldt er in veel gevallen een wachttijd. Lees hieronder alles wat je moet weten over onze hospitalisatieverzekeringen en de wachttijd.